ISTORIJSKA POBEDA JAGODINSKOG SPORTA, SAVLADANI ZMAJEVI

Prva liga Srbije – prva utakmica

 

Debitantski nastup kakav smo zamišljali. Pobedili smo rezultatom 20:0, ali je možda još veći uspeh što smo više od godinu dana neporaženi. Koristili smo greške protivnika više nego protivnik naše.  Kretanje rezultata izgledalo je ovako:

6 : 0 — pas 5 yd, Entoni Retlif za Bogdana Pavlovića; PAT neuspešan
13 : 0 — trčanje 15 yd, Retlif; PAT Andreja Živković
20 : 0 — pas 25 yd, Retlif za Dejana Srećkovića; PAT Živković

Ovom prilikom o utakmici daće svoj komentar Aleksandar Šterionov, defanzivni koordinator tima:

  • Da li si očekivao pobedu na debitanskom meču u Prvoj ligi Srbije?

Verovao sam da imamo tim koji će biti konkurentan, jer smo gladni igranja i pobeđivanja. Verovao sam da imamo tim koji će savladati “Plave zmajeve” i napraviti “pakao” na domaćem terenu. Igrali smo agresivno, bili smo jači u fizičkom, ali i u psihičkom smislu kada se igra “lomila”. Srećan sam što sarađujem sa Entonijem (Anthony Retliff), zajedno smo radili na poboljšanju odbrane. Svi jedva čekamo naredni meč u kome ćemo pokazati mnogo više, što se odbrane tiče, jer zaista imamo jaku i stabilnu odbranu.

  •  Šta smatraš presudnim momentom na utakmici?

Tokom celog meča imali smo kontrolu nad igrom, ali sam siguran da nas je dosta motivisalo kada smo se odbranili u 2/4 utakmice ispred naše gol linije. Bio je 1&goal na 4 jarda od naše end-zone i protivnik nije mogao ostvariti svoj plan. Odličan posao napravila je naša defanzivna linija (koju su činili Slavov, Stevanović, Bogdanov, Filčev). Zbog prekršaja, ali i teških vremenskih uslova, naš napad je čekao teži posao, ali svakako imamo odličan tim koji su naši hvatači predvodili fantastičnim hvatanjima (čak i po kiši).

  • Da li ostaju iste ambicije i za naredni susret protiv “Legionara” iz Sremske Mitrovice (koji su u prvom meču savladali borske “Medvede” rezultatom 14:12)?

Naš cilj je da budemo sve bolji iz meča u meč. Bez obzira na protivnika, bićemo spremni taktički i psihički. Čestitam ekipi “Legionara” na pobedi, biće tesna igra gde se nadamo da ćemo izaći kao pobednici. Naš stručni štab će učiniti sve da se što bolje pripremi za taj meč kako bi opet pravili “pakao” na terenu.

 

photo by Pavle Krstić

Hvala Aleksandre na ovom razgovoru, još jednom čestitke ekipi “Plavih zmajeva” na fer i korektnoj borbi, kao i “Legionarima” na pobedi. Naredni meč u Sremskoj Mitrovici biće 21/22. aprila.

 

 

Podeli na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *