POBEDNIČKI MENTALITET CRNIH STRŠLJENA – PREOKRET U SIRMIUMU!

Debitantska sezona u najvišem nacionalnom rangu američkog fudbala otvorena je najpre pobedom pred domaćom publikom, protiv „Plavih Zmajeva“ iz Beograda rezultatom 20:0, a potom niz je nastavljen pobedom u gostima protiv „Legionara“ iz Sremske Mitrovice rezultatom 28:15. Pre samo par meseci ovo je bio san koji smo težili da ostvarimo – da započnemo takmičenje sa dve pobede.  Danas je realnost da smo korak bliže samom vrhu Evrope kada je američki fudbal u pitanju.

Kretanje rezultata izgledalo je ovako:
SM Legionars – JAGODINA Black Hornets 15:28
7 : 0 — trčanje 2 yd, Markus Hodžis; PAT Marko Dukić
7 : 7 — pas 40 yd, Ostin Staps za Entonija Retlifa; PAT Andreja Živković
7 : 14 — pas 15 yd, Staps za Retlifa; PAT Živković
7 : 21 — pas 43 yd, Staps za Dejana Srećkovića; PAT Živković
7 : 28 — pas 8 yd, Staps za Bogdana Pavlovića; PAT Živković
15 : 28 — trčanje 10 yd, Vilijam Braun; TPC trčanjem, Hodžis

„Višečasovno putovanje do Sirmiuma nas je u startu poremetilo da pronađemo svoj ritam. Prvo poluvreme završilo se 7:0 u korist protivnika, gde smo greškama dozvolili sebi da ne postignemo ni jedan poen. Međutim, u drugom delu igre pokazali smo svoje pravo lice i nametnuli protivniku naš tempo. Ovaj preokret pamtićemo celog života, jer po godinama i iskustvu smo najmlađi tim, a i te kako umemo da odigramo na nivou koji se od nas traži. Mapa Evrope uskoro dobija još jedan tim u samom vrhu, to vam garantujemo dobrim partijama na terenu i dobrim organizacionim sposobnostima van terena.“ – izjavio je Dejan Srećković, aktuelni najbolji juniorski igrač Srbije i jedan od lidera seniorskog tima Jagodina „Black Hornets“

fotograf: Pavle Krstić


U narednom kolu Sport Klub Prve lige Srbije gostujemo „Zlatnim medvedima“ iz Bora, koje smo prošle godine u okviru Druge lige Srbije savladali 18:9. Taj meč je na programu 5. maja.

Podeli na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *